sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Ylöspäin, ylöspäin, Helmi liikkuu täällä näin

(Otsikko lausutaan/lauletaan lastenohjelma Brunon sävelellä)

Vauhti kiihtyy kiihtymistään. Elämme päiviä, jolloin silmät saavat olla selässäkin. Turbo-ryömimiseen on alkanut yhdistyä konttauksen alkeita ja polvilleen nousua. Tyttö on oppinut kiipeämään pienten esteiden yli tai niiden päälle. 

Eräänä aamuna tyhjensin astianpesukonetta ja seurailin Helmin touhuja. Määrätietoisesti tyttö tuli keittiöön ja k i i p e s i astianpesukoneeseen. Samaisena aamuna Helmi löytyi vessasta repimästä vessapaperia...



Kiipeämisen lisäksi kuvioihin on tullut tuetta istuminen. Vaikka Helmi ei vielä itse täysin pääsekään istuma-asentoon, olen välistä laskenut hänet lattialle istumaan. Kauniisti, selkä suorana hän on aikansa istunut, kunnes muut asiat ovat alkaneet kiinnostamaan enemmän.

Merenneitoasennosta on alettu vähitellen ponnistamaan istuma-asentoon
Äidin avustuksella Helmi pääsi tällä kertaa istumaan
Tämä ei ole astianpesukone, mutta kelpaa harjoituskohteeksi
Kaiken tämän oppimiseen on kulunut aikaa viikko. Jalatkin alkavat päivä päivältä tuntua tukevammilta ja pienen houkuttelun jälkeen Helmi varaa pitkiä aikoja jaloilleen, pyrkii jopa pomppimaan sylissä.  

Asensimme autoon uuden turvaistuimen. Helmin matkat alkoivat olla tuskaisia, sillä jalat ottivat koko ajan kiinni penkin selkään. Nyt jaloille on tilaa ja mikä parasta, Helmi voi katsella ikkunasta ulos.



Helmillä on tällä hetkellä ikää 9,5 kuukautta ja taidot alkavat vähitellen karttua. En ole laisinkaan huolissani kehityksestä ja pystyyn nousemisesta. Ne tulevat, kun aika on kypsä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti