keskiviikko 24. joulukuuta 2014

3. kipsinvaihto ja pientä korjausta

Kävimme jouluaaton aattona kipsinvaihdolla, jotta saisimme olla joulunpyhät rauhassa kotona. Kipsinvaihto sujui jo rutiinilla: kipsit pois, kylvetys, sairaalaan, punnitus, uudet kipsit ja kotiin.

Illasta kiinnitimme huomiota, että Helmi on normaalia kiukkuisempi. Varsinkin vaipanvaihdot saivat tytön huonolle tuulelle. Yön aikana tilanne "paheni" ja liikuttaessaan jalkaa, Helmi itse heräsi itkemään. Kantelin Helmiä puolet yöstä hyvää asentoa etsien. Aamusta olin jo täysin varma, mistä tytön kiukkuisuus johtuu, kipsi painaa. Ex-lääkintävahtimestarina tunnustelin kipsejä ja tulin tulokseen kipsin reunan painavan reittä ja pakaraa.

Kipsit painavat, hitto soikoon!
Päädyimme ajelemaan sairaalaan käytyämme ensin äitini luona joulupuurolla ja isäni luona viemässä joulutervehdyksiä ja seurattuamme tytön reaktioita. Työkaverini muokkasi kipsiä leikkaamalla sentin verran molempien yläreunoista pois ja pehmustamalla niitä huovalla.

Aattoilta meni Helmillä nukkuen, niin hyvältä muokatut kipsit tuntuivat. Ja vanhemmat kiittävät. Paras joululahja koskaan!


Tyytyväinen pieni tonttu

Helmi lahjojensa keskellä. ps. Jos et tietäisi kipseistä, arvaisitko niiden olevan jalassa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti