keskiviikko 31. joulukuuta 2014

4. kipsinvaihto

Vuoden viimeinen päivä ja matkaamme sairaalaan vuoden viimeisiin kipsinvaihtoihin. Samalla kipsienvaihto voi olla myös kaikkinensa viimeinen. Helmi on normaaliin tapaansa herätetty, kylvetetty ja "pidetty nälässä". Aika on vasta puolilta päivin, joten Helmi on saanut aamusta syödä "normaaliin" aikaansa ja tuleva tuttipullosyöttö osuu myös Helmin normaaliin syöntirytmiin.

Viikkojen aikana on huomannut, kuinka rutiinia käynneistämme on tullut. Ensimmäisellä käyntikerralla kaikki oli uutta ja ihmeellistä. Jo pelkästään lähteminen vei aikaa valmisteluineen. Toki vauvan kanssa liikkumiseen tulee varmuutta muutenkin, mutta kipsinvaihdotkin ovat rutinoituneet aamutoimiensa kanssa. Meillä ei myöskään ole enää mukana sellaista arsenaalia tavaraa, mitä aikaisemmin. Käytäntö opettaa, sanoisinko. Kaikki turha on jätetty matkasta pois.

Sairaalassa vallitsee rauha. Poliklinikat ovat pitkälti sulussa joulun ja uudenvuoden välipäivät. Jonoja ei siis ole. Vaikka kipsatessa ei koskaa ole ollut kiire, pystymme silti aistimaan työntäyteisten päivien tuoman tunteen. Tiedän sen itsekin omasta työstäni. Vaikka kello juoksisi ja kiirekin olisi, potilaalle on silti (annettava) aikaa. Tällä kertaa on toisin.

Kipsaus onnistuu hyvin. Helmi on haltioissaan maidosta eikä laita ollenkaan vastaan kipsauksessa. Kirurgimme mukaan jalat ovat hyvin oienneet, mutta hän haluaa kipsata vielä kertaalleen varmistaakseen hyvän lopputuloksen. Tulemme siis viikon kuluttua vielä kipsauksille, jolloin teemme lopullisen arvion leikkauksen tarpeesta. Tällä hetkellä jalkojen tilanne näyttäisi siltä, että leikkaus olisi tarpeellinen.

Helmin jalat ennen 5. kipsejä

Hyvää loppuvuotta ja vielä parempaa uutta vuotta kaikille lukijoillemme!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti