tiistai 24. helmikuuta 2015

3kk neuvola ja uusia taitoja

Kävimme Helmin kanssa eilen neuvolassa. Rokotuksiin Helmi reagoi normaalin tavoin, suuttuen. Rota-rokote siirrettiin seuraavaan kertaan eli 4kk-neuvolan yhteyteen. Annamme Helmin elimistön rauhoittua edellisestä rokotteesta, jonka jälkeen tyttö oksensi ja ripuloi 9 päivää. Helpertti on kasvanut silmissä ja nostellessakin sen on huomannut puhumattakaan makkaroista ja tuplaleuasta. Pituutta oli tullut lisää 4cm ollen nyt 58,7cm. Painokin on kauniisti kohonnut rota-reaktiosta huolimatta. 5125g painaa neitokaisemme tällä hetkellä. Kasvun lisäksi Helmi on kehittynyt uusien taitojen muodossa. Niitä saamme koko perheen voimin ihastella.


Ystävänpäivän alla Helmi oppi kääntymään vatsalta selälleen. Olemme nyt kovasti menossa toiseen suuntaan, selältä vatsalleen. Pieniä hankaluuksia aiheuttavat kuitenkin alempi käsi (ei keksi, minne se pitäisi laittaa stoppaamasta käännöstä) ja tanko. Helmi kun tuppaa menettämään hermonsa ennen kuin jalat on saatu käännettyä. Tämä hermojen menetys tapahtuu yleensä ensimmäisen epäonnistuneen yrityksen jälkeen.


Sen sijaan Helmi on keksinyt, kuinka tankoa voidaan käyttää hyödyksi liikkumisessa. Meillä on nyt viikon verran käännytty "kellonviisarina". Potkuttelemalla tangolla ilmaan ja sivuille Helmi saa itsensä käännettyä ketterästi. Leikkimatto ei tunnu enää alaltaan riittävän tämän tylleröisen leikkihin. Lisäksi Helmi potkuttelee itseään "ylöspäin" sängyssä niin, että nukkumaanmenorituaaleihimme kuuluu nykyään Helmin siirtäminen sängyssä alaspäin muutaman minuutin välein. 

Liikkumisen lisäksi Helmi on löytänyt omat kätensä. Niitä on ihana tuijotella. Niillä voi hamuta leluja ja yrittää jopa tarttua leluihin kiinnikin. Niitä voi heilutella. Niillä voi halata leluja. Ja mikä parasta, ne voi työntää suuhun! Voi elämä sitä kuolan määrää, mitä tämä tyttö on alkanut tuottaa ja käsiensä välityksellä levitellä. Olen yrittänyt katsella Helmin suuhun, mutta hampaita en ole vielä löytänyt. Kuolaaminen ei siis johdu hampaiden tulosta.


Ja jotta "löytämiset" eivät loppuisi tähän, on Helmi keksinyt oman äänensä. Hihkuen ja naureskellen päivämme etenevät. Tyttäremme on normaali rokotusten lisäksi rokotettu kramofonin neulalla (kuten ilmeisesti isänsä ja äitinsäkin ovat lapsena olleet). Eräänä iltana Helmi kirkaisi perheemme nelijalkaisen istumaan. Kieltämättä Helpertin ääninäyte muistutti koirapilliä. 

Helmi tapaa ystävänsä Schnullin aamulla herättyään. Voi sitä iloa!
Schnulli vartioi Helmin päiväunta
Helmi on saanut uuden ystävän. Viikko sitten Helmin ystäväpiiriin liittyi surusyöppö-Schnulli ja näin ollen kaverukset ovat olleet erottamattomat. Schnullin kanssa Helmi jutustelee päivät ja nukkuu päiväunensa. Pieni Surusyöppö-Enno on puolestaan vartioinut yöunta Helmin syntymästä lähtien. Ennolle Helmi on kertonut aamuin illoin tarinoitaan, kunnes on joko nukahtanut tai vanhemmat ovat heränneet ja tulleet nostamaan pois sängystä.

Enno kainalossa on hyvä nukkua yöunta
Käsi kädessä ystävän kanssa eivät surut paina!
Lapsi kasvaa ja kehittyy. Kengät eivät menoa haittaa. Eikä jaloista kyllä enää pystyisi sanomaankaan, että ne ovat olleet tiukassa kampurassa vain kolme kuukautta takaperin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti