torstai 12. marraskuuta 2015

Neljäs päivä on retkipäivä

Aamupalan jälkeen starttasimme tilausbussilla Helsingin Merimaailma Sea Lifeen. Emme olleet aiemmin käyneet siellä, joten kokemus oli meille vanhemmillekin uusi. Olimme odottaneet retkipäivää innolla.

Rauskut oliva Helmin suosikkeja. Ne uivat liitäen pitkin akvaarion laseja.

Tuonne kun pääsisin uimaan, pohtii Helmi.


Helmi yrittää koskettaa sormellaan "suippokalan" nenää.




Helmi ja Mikko Meriahven

Ihmettä kerrakseen!
Retki oli osa kurssiamme ja mukanamme oli toimintaterapeuttimme. Hän kertoi, että retkikohde valikoidaan kuntoutujien (eli tässä tapauksessa lastemme) mukaan niin, että kuntoutuja saisi siitä mahdollisimman paljon irti. Toisten kurssien kanssa he ovat käyneet esimerkiksi HopLopissa leikkimässä. Helmi viihtyi merimaailmassa hienosti ja jaksoi loppuun saakka seurata kaloja (linja-autossa uni korjasi sitten mukaansa). Oli ihana taputella laseja ja katsella, kuinka kalat uivat läheltä. Ihmettä pienelle ihmiselle kerrakseen!

Lastenhoitajamme tulivat töihin iltapäivällä, jolloin vanhemmilla oli luento päiväkoti- ja kouluasioista. Luennon jälkeen aloimme valmistautua iltaan, joka oli vanhemmille vapaa. Norio-keskuksen lastenhoitajat vastaisivat lastenhoidosta illan ajan.

Vaikka olimme käyneet joka ilta jossain keskuksen ulkopuolella, oli ihana päästä liikenteeseen vain kahdestaan. Otimme linja-auton Helsingin keskustaan ja nautimme olostamme. Pienimuotinen irtiotto lapsesta ja vanhempien kahdenkeskinen aika teki todella hyvää koko perheelle!

Iltamme kruunasi huippuhyvät cappuchinot.
 Keskukselle takaisin mennessämme Helmi oli jo syönyt iltapalan ja odotti meitä yöpuku päällä hoitajansa kanssa.

Muistoksi kurssista ja merimaailmasta Helmi sai valita itselleen jotain pientä. Helmin valinta osui vaalenapuna-violettiin Rauskuun.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti