perjantai 13. marraskuuta 2015

Viides ja viimeinen päivä

Keskiviikkoaamuna kokemani haikeus on nyt muuttunut todelliseksi. Muutama tunti ja perheet eroaisivat ja suuntaisivat koteihinsa. Viikko on kaikin puolin ollut mahtava ja antanut paljon. Olemme saaneet vertaistukea, jakaa ajatuksiamme ja mikä parasta, koota yhteen kulunutta vuotta Helmin jalkoihin ja miksi ei muutenkin perheemme elämään liittyen.

Aamupäivällä meille oli varattu pieni hetki toimintaterapeutin kanssa, jolloin keskustelimme viimeistä kertaa yhdessä. Aiheenamme oli lapsen toimintakyvyn tukemine. Aamupäivälle oli varattu aikaa myös perhekohtaisille tapaamisille eri työntekijöiden kanssa. Me kävimme Helmin kanssa fysioterapeutin juttusilla ja saimme vielä lisää tietoa sekä vinkkejä, kuinka tukea Helmiä pystyyn nousussa ja liikkumaan lähdössä enemmän. 

Lounaan jälkeen vanhemmille oli varattu pieni ohjattu rentoutushetki, joka kuin kruunasi viikkomme. Ennen kotiinlähtöämme keskustelimme kurssimme tavoitteiden saavuttamisesta ja annoimme yleisesti palautetta kurssista.

Näin jälkikäteen en voi kuin todeta kurssin olleen enemmän kuin osasimme siltä toivoa. Kurssista tulee jälkikäteen vielä kurssiseloste, joka menee myös hoitavalle lääkärille. Ohjaus, hoito ja ylläpito on ollut todella monipuoleista ja kokonaisvaltaista. Nämä ihmiset tietävät, mitä tekevät! Suosittelen lämpimästi kaikille hakeutumista kursseille. 

Vaikka kurssit velvoittavat osallistumaan ohjelmaan, ei se kuitenkaan tunnut "pakolta". Lähdimme kurssilta mielet virkeinä ja paljon uutta tietoa takataskussa.

Kurssi on osalistujalle ja hänen perheelleen maksuton. Lisäksi Kelalta voi hakea matkakorvauksia ja vanhemmat voivat tarvittaessa hakea kuntoutusrahaa viikon ajalle. 

Melkoista oli pyöritys, mutta mukavaa, tuumasi Helmi!

1 kommentti:

  1. Ihana lukemista.Oli kiva viikko.Oikein hyvä joulun odotusta.Viivika ja Andero

    VastaaPoista