tiistai 10. marraskuuta 2015

Perhekurssimme toinen päivä

Tiistaiaamuna silmämme eivät meinanneet pysyä auki. Helmin sängyksi oli varattu normaali pinnasänky ilman reunapehmikkeitä. Yömme oli "villi". Heräsimme vähän väliä kolinaan Helmin vaihtaessa asentoa ja tankokenkien osuessa puisiin pinnoihin. Pahimmillaan kengät jäivät pinnoihin kiinni, jolloin me vanhemmat jouduimme nousemaan niitä vapauttamaan. Otimme asian puheeksi lastenhoitajamme kanssa, joka toimitti huoneeseemme matkasängyn. Uniongelmamme loppuivat siihen.

Aamupäivämme alkoi perinnöllisyyslääkärin luennolla. Keskustelimme ensin yhteisesti asioista ja tämän jälkeen meille mahdollistettiin perhekohtaiset tapaamiset lääkärin kanssa. Lapsillamme oli oma ohjelma. Esimerkiksi Helmi tapasi fysioterapeutin aamupäivän aikana. Lääkärin luennon jälkeen menimme kaikki liikuntasaliin, jossa teimme erilaisia fysio- ja toimintaterapeuttien ohjaamia harjoitteita leikin varjolla. Helmi oli ehkä vielä liian pieni osallistuakseen kaikkiin, mutta kurssin isommat lapset viihtyivät kovasti.

Iltapäivällä tapasimme sosionomin ja keskustelimme yhteiskunnalta saatavista tukimuodoista. Ennen päivällistä me vanhemmat lähdimme fysioterapeutin kanssa liikkumaan. Sauvakävelimme ja keppijumppasimme niska-hartiaseutua vetreämmäksi.

Keskustelimme ulkoillessamme fysioterapeutin kanssa Helmistä. Hän oli tavannut Helmin ja tehnyt huomioitaan Helmin liikkumisesta. Oli ihana huomata, kuinka ammattilainen kykenee selittämään ja yksinkertaistamaan asioita vanhemmille. Hän ei ollut huolissaan Helmin kävelyharjoittelun puutteesta. Hänen mukaansa Helmin tuli vielä selvästi treenata "perusasioita", joiden treenaamista on mahdollisesta hidastanut tankokenkien pito. Lapsi ei kuulemma tee sellaista, mihin ei koe olevansa valmis. Sovimme, että varaamme fysioterapeutille vielä perhekohtaisen ajan, jolloin voimme pohtia, voisimmeko jotenkin leikkimällä aktivoida Helmin pystyynnousua lisää.

Oli mukava huomata, kuinka reilun vuorokauden aikana kurssimme on alkanut hitsautua yhteen. Perheet alkavat vähitellen tuntea toisiaan ja jutella enemmän yhdessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti