maanantai 19. tammikuuta 2015

Helmi Houdini

Helmin leikkauksesta on nyt kulunut viisi päivää. Tyttö on pääsääntöisesti ollut oma itsensä, mutta normaalia kitisevämpi. Kun kyseessä on vauva, on häneltä hieman hankala kysyä, mikä on vikana. Olemmepa siis antaneet Helmille parasetamolia mikstuurana (sillä suppona annettuna se tarkoittaisi samaa, kuin että Helmi Hornetti lentää ydinkärjellä varustettuna) ajatuksella, että jalkoihin koskee. Mikstuura aiheuttaa puolestaan vatsanväänteitä, ja niitäkin tyttö kitisee. Melkoinen oravanpyörä, mutta onneksi rullaa vain hetkisen.

Pieni ja iloinen emäntä
Helmi kehittyy silmissä ja on alkanut seurailla leluja sekä hymyillä vastavuoroisesti. Ihana huomata pienen kehittyvän.. Varsinkin värikkäät lelut, kuten kummin tuoma lohikärmes on aivan ihana. Lohikäärmeessä on vain yksi pieni vika, se kun tuppaa hyökkäilemään Helmin päälle (kiskaisee siis itse lohikäärmeen naamaansa vasten ja aloittaa raivokkaan itkun). Helmin ristiäisilahjatoivelistalta löytyy mm. pumppuhaulikko, koska tälle tytölle ei ryppyillä!

Ilmeisesti kipsit ovat nyt alkaneet käymään Helmin hermoille. Voiman lisäännyttyä on Helmi päättänyt selättää kipsi-nimiset harjoitusvastustajat. Olimme kyllä huomanneet, että Helmin vasemman jalan kipsissä on polven kohdalla heikompi kohta (tarkoittaen sitä, että kipsiä ei ole kovin montaa kerrosta). Eilen illasta huomasin kipsikerrosten olevan hieman irti toisistaan ja tänä aamuna tyttö sai jo suoristeltua jalkaansa. Sinällään haittaa tästä ei koitunut, mutta asia on korjattava ja korjaus on helpoin tehdä nyt. Korjaukseksi tässä vaiheessa riitti pelkkä uusi kipsikerros vanhan päälle. Mikäli kipsi olisi murtunut enemmän, olisi voitu joutua tekemään kipsi uudelleen, mikä ei taas olisi tehnyt hyvää parantuvalle jänteelle.

Varmuuden vuoksi - vastaisuuden varalle
Vastaisuuden varalle (jotta emme joudu ajamaan "pikkujutun" vuoksi sairaalaan ja takaisin) äiti sai kotiin mukaan hanskat ja kipsirullan. Voimme kotona vahvistaa kipsiä, mikäli tarvetta tulee. Tämä ei toki ole mikään normaali toimintamalli, tällä äidillä vain sattuu olemaan sellainen ammatti, jossa kipsirullaa on tullut pyöriteltyä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti