lauantai 31. tammikuuta 2015

Rota-rokote + kipsit = syvä huokaus

Olemme päässeet elämässämme siihen vaiheeseen, että Helmi on saanut elämänsä ensimmäisen rokotuksen, rota-viruksen, neuvolareissulla. Ikää on siis kertynyt kaksi kuukautta. Kuinka nopeasti aika oikeasti meneekään! Ajan nopea kuluminen tarkoittaa samalla sitä, että ylihuomenna pääsemme kipseistä eroon, toivottavasti lopullisesti (ettei kampurat joskus vanhempana alkaisi palautua tms, joka vaatisi uusia hoitoja).

Viimeiset, leikkauksen jälkeiset, kipsit ovat painaneet useaan otteeseen. Toinen on myös murtunut kertaalleen. Oikein epäonnen kipsit (aiempien kanssa kun ongelmia ei juurikaan ole ollut). Ehkäpä yksi syy ongelmiin on Helmin "massakausi". Painoa ja etenkin makkaroita on alkanut ilmaantua.

Eilen illasta olin taas pohdinnan edessä. Tyttö itkee, mutta mikä on syy. Vaihtoehtoja oli tasan kaksi: kipsit tai rokote. Hetken mietittyäni päätin pelata varman päälle ja "eliminoida" molemmat ongelmat samalla kertaa. Alkuviikosta halkaistu kipsi on edelleen painanut ajoittain ja jalka on ollut punakka. Leikkasin halkaistusta kohdasta pienen siivun pois lisää ja laitoin huopapehmikettä väliin. Ihan vain varmuuden vuoksi ja omalla luvalla (en suosittele muokkaamaan kipsejä, jos ei tiedä mitä tekee, ettei vaan tule tehdyksi karhunpalvelusta), jotta saisimme arkeemme helpotusta. Annoin tytölle lisäksi kipulääkettä ja pidin pitkän tovin vatsani päällä, jotta saisi ilmat liikkeelle. Keinot auttoivat, nukuimme yön!

Kipseistä eroon pääsy on joka tapauksessa onni. Elimistössä jylläävä rota-virus on laittanut pienen vatsan aivan sekaisin. Jos Helmi Hornetti on aikaisemmin päästellyt "pieniä jälkipolttopieruja" (lue: niskapaskoja) on hän tällä hetkellä varustettu ydinohjuksin ja biologisin asein. Kuten arvata saattaa, vaippa ei ole ydinräjähdyksen kestävä ja olemme saaneet yhden jos toisenkin kerran kaapia kakkaa kipsien varsista pois. Maanantain jälkeen tämäkin ongelma on poistunut (tyttö ja vaatteet on kyllä helppo pestä, kipsejä ei). Ihanaa!

Helmi Hornettia ei homma haittaa. Harjoitusvastustajat saavat kyytiä päivä päivältä enemmän.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti