torstai 22. tammikuuta 2015

Varustelusta

Kampurat ovat tuottaneet meille päänvaivaa lähinnä materialistisella tasolla. Kyselimme jo kirurgia nähdessämme, mitä meidän tulisi ottaa huomioon lastentarvikkeita hankkiessamme. Hän osasi kertoa lähinnä hoidon kannalta, mutta totesi "käytännön parhaiten opettavan". Siksipä istuuduin jälleen tietokoneen eteen ja annoin googlelle töitä.

Etukäteen on toki hyvin vaikea tietää, mitä kaikkea ylipäänsä vauvan kanssa tarvitsee ja mitkä ovat niin sanotusti turhakkeita. Jokaisella on ne omat "must have"-juttunsa. Skyrystä oli jälleen hyötyä. Sivustolle oli koottu vinkkejä tarvikehankinnoista ja osan toki pystyi itsekin maalaisjärkeä käyttäen pähkäilemään.


  • Vaunut: Olimme jo juhannukselta tilanneet vaunut alennusmyynnistä, joten vaunuhankintaan emme pystyneet enää vaikuttamaan. Onneksi vaunuissamme on kuitenkin suhteellisen leveä jalkaosa, jotta tulevat kipsit ja tankokengät mahtuisivat kyytiin ongelmitta. Mikäli eivät mahdu, vaihdamme vaunut...
  • Sisävaatteet: 
    • Housut: Ostin suosiolla vauvalle hieman isompia vaatteita. En siis housuista hyväksynyt kuin 62 cm -kokoisia ja sellaisia, joissa ei ole "sukkaosaa" eikä tiukkoja resoreja. Yritin myös etsiä housuja, jotka saa kokonaan haaroista auki. Jostain syystä monissa haaraosa aukeaa, mutta viimeinen sentti lahkeensuusta on ommeltu kiinni. Mikä järki??!? Kipsien päälle on mahtunut myös esimerkiksi äitiyspakkauksen potkuhousut, mutta näitä ei taas voi käyttää kenkien alla, sillä ne painaisivat. 
    • Sukat: Sukkia ostin hieman isompina, 19-21 kokoa. Tuolloin ne mahtuvat paremmin kipsien päälle. Tankokenkien alle puolestaan olen pyrkinyt löytämään kuviottomia (ja jarruttomia, miksi vauvoille on jarrusukkia, eiväthän he vielä kävele?) sukkia, jotta ne eivät painaisi kenkien alla. Muun muassa Reimalla on hyviä, ohkaisia, saumattomia ja kuviottomia (mutta hirvittävän kalliita) sukkia.
  • Ulkovaatteet: 
    • Villasukat: Neuloin kipsien päälle hieman isompia villasukkia lämmittämään. Samoin neuloin säärystimet. Tankokenkienkin päällä olen kuullut käytettävän villasukkia. Löysin FB:n kampurasivustolta ohjeen kantapäättömiin sukkiin, jollaisia neulon tällä hetkellä. Toiset ovat käyttäneet myös säärystimiä sekä kenkien että tangon päällä. Ajattelin myös yrittää tuunata toppatöppösistä kenkien päälle sopivat. Käsityöblogistani löydät näistä kuvia.
    • Toppapuku: Ostin toppapuvun, jonka lahkeista pystyy tekemään myös pussin. Kipsien kanssa pussi on ollut hyvin kätevä. Toivon, että se mahtuu myös tankokenkien päälle. Mikäli ei, aukaistava versio helpottaa kuitenkin pukemista, sillä kenkiä ei ole pakko irroittaa jaloista.
  • Turvakaukalo: Meillä on normaali kantokoppa, Toiset ovat ostaneet mahdollisimman leveitä, jollaisen mekin olisimme varmasti ostaneet, mikäli olisimme kauppaan asti päätyneet. Oma turvakaukalomme on saatu, joten emme itse ole vaikuttaneet leveyteen. 
  • Kantoliina: Toiset lienevät käyttäneen kantoliinoja tai reppuja kampuralastensa kanssa. Itse olen nähnyt tämän hankalaksi, sillä kipsien kanssa jalkojen asento ei ole vauvalle välttämättä hyvä ja tankokengät puolestaan kopsuttavat kantajaa ikävästi.

Jos lukijoillani on hyviä ideoita, kommentoikaa ja jakakaa tietoanne!
Tankokenkien päälle sopivat villasukat



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti